Födelsedagsvideo inför 2024-final för Umbrella Academy

Den 1 oktober har en särskild mening i The Umbrella Academy. I födelsedagsvideon som uppmärksammar detta framgår att finalsäsongen dröjer till andra sidan årsskiftet.

Som så många andra serier med superhjälteinslag så bygger även The Umbrella Academy på ett seriealbum med samma namn. I detta fall författat av Gerard Way och illustrerat av Gabriel Bá. 

Enligt seriens mytologi så inträffade ett bisarrt event den 1 oktober 1989, när 43 kvinnor samtidigt födde barn med någon form av superkrafter. Det är det datumet som huvudkaraktärerna firar med graffiti och piñatas i den video som Netflix släppt ut i dag på sociala medier.

Den dysfunktionella familjen från två tidslinjer tar adjö med säsong fyra. Av videon framgår att det dröjer till 2024 innan de sex finalavsnitten kommer till Netflix. Något mer exakt datum avslöjas dock inte.

Tv-seriens skapare Steve Blackman har tidigare tackat de lojala fansen för att han getts möjlighet att ge historien om syskonen Hargreeves ett passande slut på den resa som inleddes för fem år sedan.

“Men innan vi når till avslutningen har vi en fantastisk historia för säsong fyra, en som kommer att få fansen på helspänn hela vägen fram till de sista minuterna.”