Hayley Atwell som Lara Croft i animerad Tomb Raider-serie

Lara Croft har Hayley Atwells röst när den populära videospelskaraktären kommer till Netflix i animerad form. Tomb Raider: The Legend of Lara Croft väntas nå tv-publiken under nästa år.

Den animerade Tomb Raider-serien har inte någon koppling till filmerna med Angelina Jolie respektive Alicia Vikander. I stället tar handlingen vid efter hjältinnans senaste äventyr i Square Enix framgångsrika videospels-reboot.

Camilla Luddington från Grey’s Anatomy gav liv åt Lara Croft i videospelstrilogin Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) och Shadow of the Tomb Raider (2018), men har förlorat röstuppdraget i Netflixserien till Hayley Atwell.

Hayley Atwell är känd för rollen som Peggy Carter i Marvel-universumet och från den senaste Mission Impossible-filmen, och snart alltså för att ge röst åt Lara Croft. Allen Maldonado (Heels) bidrar med rösten till Laras tech-expert och kollega Zip och Earl Baylon repriserar rollen från videospelet som Laras vän Jonah Maiava.

Den första teasern för Tomb Raider: TLOLC innehållet ingen dialog, bara lite tung andning.

Netflix är inte den enda streamingjätten som siktar in sig på Lara Croft. Amazon sägs ha planer på att bygga en Tomb Raider-franchise. Tanken är Emmy-belönade Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) ska skriva manuset till pilotavsnittet av en live action-serie baserad på tv-spelet och även vara med och producera äventyrsserien.

En ny Tomb Raider-film ingår också i Amazons franchiseplaner.