Flygkapning i realtid i Idris Elbas Hijack

Idris Elba och Archie Panjabi försöker rädda passagerarna på ett plan som kapats av terrorister. Thrillerserien Hijack har fått ett premiärdatum i juni av Apple TV+.

Idris Elba var senast aktuell med Netflixfilmen Luther: The Fallen Sun, en förlängning av kriminalserien Luther. Archie Panjabi vann en Emmy för sin rolltolkning av tuffa utredaren Kalinda Sharma i The Good Wife. Tillsammans frontar de Hijack, en thrillerserie från Criminal-duon George Kay och Jim Field som Idris Elba också är med och producerar.

Hijack utspelar sig i realtid. Varje avsnitt täcker en timme av den sju timmar långa flygningen och följer hur myndigheterna på marken försöker att söka svar på omständigheterna kring kapningen.

Idris Elba spelar Sam Nelson, som är en erkänt duktig förhandlare i affärsvärlden och råkar befinna sig i planet. Han tvingas ta sina kunskaper till nästa nivå för att rädda livet på passagerarna, men med hans strategi följer höga risker.

Archie Panjabi karaktär heter Zahra Gahfoor och är en antiterroristexpert som befinner sig på marken och dras in i utredningen.

Archie Panjabi.

I rollistan finns även Christine Adams, Max Beesley, Eve Myles, Neil Maskell, Jasper Britton, Harry Michell, Aimée Kelly, Mohamed Elsandel och Ben Miles.

De två första avsnitten av Hijack har premiär på Apple TV+ den 28 juni.