”Denny” får roll i The Good Wife

Archie Panjabi och Matthew Goode ut. Jeffrey Dean Morgan och Cush Jumbo in. Kritikerfavoriten The Good Wife gör stora förändringar i ensemblen inför säsong 7.

Archie Panjabi vann en Emmy för sin tolkning av tuffa privatdetektiven Kalinda Sharma. Men sedan gick något snett mellan Panjabi och seriens stjärna och producent Julianna Margulies och de två delade inte en enda scen under tre säsonger. I det allra sista avsnittet av säsong 6 träffades Alicia och Kalinda äntligen på en bar, men i efterhand har det uppdagats att scenen spelades in med så kallad split-screen (se bilden).

julianna-margulies-and-thats-archie-panjabi-the-good-wife

Under de omständigheterna är det inte så konstigt att Archie Panjabi valde att lämna advokatserien. Även Matthew Goodes Finn Polemar har gjort sitt i The Good Wife. Dessutom kommer Makenzie Vega, som spelar Alicias dotter, att ha en mindre roll än tidigare när CBS-serien återvänder den 4 oktober.

För att fylla tomrummet har makarna King anlitat Cush Jumbo och Jeffrey Dean Morgan. Cush Jumbo är mest känd från Torchwood och Jeffrey Dean Morgan är just nu aktuell i Halle Berry-serien Extant. Jeffrey Dean Morgan torde dock vara mest känd för svenska tittare för rollen som den döende Denny Duquette i Grey’s Anatomy. I The Good Wife ska han spela den ”lugne och erfarne utredaren Alex”.

I Sverige sänds The Good Wife på TV4.