Final när Wynonna Earp återkommer

Wynonna Earp har fått både premiär- och slutdatum. Den andra halvan av säsong fyra börjar den 5 mars med seriefinal en dryg månad senare.

Wynonna Earp är en kanadensisk sci fi-western-hybrid med enormt lojala fans. När det såg ut som om den tredje säsongen skulle bli den sista så inleddes en intensiv fankampanj som räddade serien från nedläggning. Men mer än fyra säsonger blir det inte för den tuffa men känsliga antihjälten Wynonna Earp (Melanie Scrofano) och hennes självvalda familj. Åtminstone inte på kanalen Syfy som nu meddelat att det sista avsnittet av säsong fyra också blir seriefinal. Det sänds den 9 april.

Men kanske är det inte helt över. Seriens skapare Emily Andras har skickat ut följande uttalande: ”Jag vill tacka våra underbara skådespelare och övrig personal som alla varit viktiga för att kunna ta Wynonna Earp till vår lojala och passionerade publik. Vi kan inte bli mer stolta över de sex sista avsnitten på Syfy, och ser fram emot att dela dem med våra fantastiska fans som förändrat våra liv för evigt. Det har varit en ära att berätta historien om Wynonna och hennes familj och jag är tillsammans med Seven24 och CTV Sci-Fi förhoppningsfull om att vi ska kunna fortsätta dela den här inspirerande berättelsen i framtiden.”

Den fjärde säsongen fick på grund av coronapandemin delas upp i två delar. Den första halvan sändes i somras. Här är trailern för de resterande sex avsnitten som alltså sänds med start den 5 mars på kanalen Syfy.

De två första säsongerna av Wynonna Earp har tidigare funnits på svenska Netflix, men just nu finns serien inte tillgänglig på någon svensk streamingplattform.