Renée Zellweger i true crime-serie

Oscarsvinnaren Renée Zellweger är klar för huvudrollen i en miniserie om ett berömt mordfall. The Thing About Pam är seriens titel.

Det märkliga och utdragna mordfallet som blivit ett true crime-fenomen började med mordet på Betsy Faria 2011. Hennes make Russ fälldes två år senare för mordet men erkände sig aldrig skyldig. Domen upphävdes senare när det brutala brottet satte igång en kedja av händelser som avslöjade en diabolisk plan iscensatt av Betsys Farias arbetskamrat Pam Hupp. Det är Hupp som ska spelas av Reneé Zellweger.

Jessika Borsiczky (House of Lies) ska skriva manus och fungera som showrunner för miniserien i sex avsnitt som beställts av NBC. Serien kommer att vara inspirerad av mordföljetongen i true crime-programmet Dateline och den podcast med samma namn som följde på det.

Borsiczky: “Som varandes en person som inte missat ett enda avsnitt av Dateline på tio år, det som omedelbart stod ut för mig angående Pam jämfört med andra true crime-historier är att även om den på ytan har alla sorts tvistar och ett spännande vem-gjorde-det-mysterium, så är det i grund och botten en karaktärsberättelse som reflekterar tillbaka det amerikanska landskapet tillbaka på oss.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *