How I Met Your Father till Sverige i maj

How I Met Your Mother-spinoffen har fått ett svenskt premiärdatum. Den 11 maj anländer äntligen Hilary Duff och kompani till Disney plus.

Komediserien How I Met Your Mother gick på kanalen CBS i nio säsonger innan historien avslutades med ett kritiserat antiklimax 2014. Sedan dess har det gjorts flera försök att få till en spinoff utan att lyckas. Fram tills nu.

Den 19 januari hade How I Met Your Father premiär i USA på den Disneyägda streamingtjänsten Hulu. Ett svenskt premiärdatum har dock dröjt. Nu meddelar Disney+ att vi får vänta ytterligare ett par månader, närmare bestämt till den 11 maj, innan serien går att streama i Sverige.

Den yngre och äldre versionen av Sophie. Foto: Hulu

Hilary Duff (Younger) spelar Sophie som för sin son berättar historien om hur hon mötte hans far, ungefär som Ted Mosby gjorde i originalserien. Kim Cattrall (Sex and the City) spelar den äldre versionen av Sophie och bidrar sålunda med berättarrösten i How I Met Your Mother-spinoffen.

Berättelsen katapultar tittarna tillbaka till år 2022 när Hilary Duffs version av Sophie och hennes närmaste vänkrets – Jesse (Chris Lowell), Valentina (Francia Raisa), Charlie (Tom Ainsley), Ellen (Tien Tran) och Sid (Suraj Sharma) – försöker lista ut vad de vill ha ut av livet och hur man hanterar kärleken i en tid av dejtingappar och obegränsade möjligheter.

Spinoff-serien har mötts av blandad kritik, men omfamnats av tittarna och förnyades snabbt för en andra säsong. Säsong två kommer dessutom att bestå av hela 20 avsnitt, dubbelt så många som i den första säsongen.

Se trailern för How I Met Your Father här.