#Bendergate över – nya Futurama intakt

Fansen kan andas ut. John DiMaggio återvänder som Bender när den animerade sci fi-serien Futurama återuppstår hos streamingtjänsten Hulu.

Länge såg det ut som om det skulle bli en revival utan John DiMaggio som gett röst åt den populära roboten Bender. För bara ett par veckor gjorde DiMaggio ett uttalande via Twitter där han betonade att ersättningen var för låg, inte bara till honom själv utan till hela ensemblen. Men efter utdragna förhandlingar har parterna alltså nu kommit överens. Det som på sociala medier blivit känt som #Bendergate är därmed över.

I ett nytt uttalande tackar den populära röstskådespelaren för stödet från fansen och hustrun Kate: ”Jag kan inte vänta på att få återvända till arbetet med min Futurama-familj. #Bendergate är officiellt över, så stoppa det på hyllan bakom juldekorationerna eller kanske i kökslådan med allt annat skräp du stoppar där eller vad du nu föredrar. Jag bryr mig inte. I’m back baby! Bite my shiny metal ass!”

Även skaparna Matt Groening och David X Cohen är nöjda över att ha fått med John DiMaggio på resan när den animerade komediserien nästa år återvänder igen för fjärde gången: ”Grattis till alla på Futurama. Vi är alla tillbaka, baby!”

Billy West återvänder som det 25-åriga pizzabudet från förr Philip J Fry och Katey Sagal som enögda kapten Leela.

Futurama var tidigare en Fox-serie. Revival-serien är beställd av streamingtjänsten Hulu som liksom Fox ägs av Disney och vars serier i Sverige brukar dyka upp på Disney+