Loki tidigare än väntat till Disney+

Marvel-fansen får en ny veckodag att se fram emot. Avsnitten börjar släppas på onsdagar, vilket gör att Loki anländer två dagar tidigare än beräknat.

Först skulle Marvel’s Loki har premiär på Disney+ i maj. Sedan flyttades premiärdatumet fram till den 11 juni. Nu ändras det igen, men bara med två dagar. Och åt rätt håll för de som är trötta på att vänta.

WandaVision och The Falcon and the Winter Soldier släpptes båda på fredagar, men Marvel Studios meddelar nu att det framöver är onsdagar som gäller för Marvel-serier. Eller som stjärnan Tom Hiddleston uttrycker det i den här videon: Onsdagarna är de nya fredagarna.

Tom Hiddleston repriserar i den nya Marvel-serien rollen som Thors adoptivbror, retstickan Loki. I miniserien ska vi få veta vad som hände med prinsen från Asgård efter att han snott Tesseracten och försvunnit från Avengers: Endgame. Det visar sig att bråkstaken transporterats till byråkratiska Time Variance Authority – som ska skydda tidsflödet – där han får veta att hans agerande med Tesseracten knäckte verkligheten.

Förutom Tom Hiddleston i titelrollen medverkar Owen Wilson (The Royal Tenenbaums), Gugu Mbatha-Raw (The Morning Show), Sophia Di Martino (Casualty), Wunmi Mosaku (Lovecraft Country) och Richard E Grant (Downton Abbey).

Här är den officiella trailern för Loki som alltså har premiär den 9 juni: