True crime nästa för Elisabeth Moss

True crime-trenden är oförändrat stark. Nu ska Elisabeth Moss ta sig an rollen som ökänd mördare från Texas i miniserien Candy.

Candy Montgomery var en hemmafru i Texas som 1980 – åtminstone på ytan – verkade leva det perfekta livet. Hon hade en kärleksfull make, ett bra jobb, en dotter och en son, och ett fint hus i en ny förort – när hon dödade sin vän från kyrkan, Betty Gore, med en yxa.

Miniserien om Candy Montgomery blir en liten Mad Men-återförening. En av Mad Mens manusförfattare, Robin Veith, har skrivit manuset till pilotavsnittet av Candy och kommer att fungera som exekutiv producent ihop med bland andra Elisabeth Moss, vars genombrottsroll som Peggy Olson också härstammar från Mad Men.

“Jag har velat spela en antihjälte ett tag nu och har försökt att få jobba med Robin igen ännu längre. Så när hon frågade om jag ville spela en hemmafru från Texas som många skulle säga kom undan med mord så svarade jag helt enkelt: ‘Var skriver jag under?’” Moss fortsätter: “Det här blir en serie som jag verkligen tror kommer att bli något som vi aldrig har gjort förut och en roll som jag aldrig spelat förut.”

Elisabeth Moss är också aktuell i hyllade The Handmaid’s Tale, vars fjärde säsong är försenad på grund av coronapandemin och därför återvänder till HBO Nordic först nästa år.

Robin Veith har tagit med sig flera kollegor från en annan true crime-serie, prisbelönade The Act (kan ses på HBO Nordic), som också producerades av Universal Content Productions (UCP). Var man kommer att kunna streama Candy kommer inte att framgå förrän UCP hittat en köpare av sin nya true crime-satsning.