Alexander Skarsgård till Succession

HBO:s Succession får svensk förstärkning i säsong tre. Alexander Skarsgård ansluter till succédramat om den makthungriga familjen Roy.

Kraftigt försenat på grund av covid-19 har inspelningen av den tredje säsongen av Succession äntligen kommit igång. Den pågår nu i New York med Alexander Skarsgård som en av de nya karaktärerna. Svensken spelar Lukas Matsson som beskrivs som en framgångsrik grundare och vd av ett techföretag och en person som inte drar sig för konfrontationer.

Andra nya karaktärer spelas av Sanaa Lathan, K-pop-stjärnan Jihae Kim och Linda Emond. De spelar i tur och ordning Lisa Arthur, en högprofilerad New York-advokat, PR-gurun Berry Schneider och Vita huset-medarbetaren Michelle-Anne Vanderhoven.

I övrigt handlar det om idel bekanta ansikten med den makthungriga familjen Roy och deras medieimperium Waystar Royco i centrum. Efter cliffhangern i finalen av säsong två så inleder patriarken Logan Roy (Brian Cox) säsong tre i en utsatt position. Spänningarna växer när han agerar för att säkra politiska och finansiella allianser och en bitter strid inom företaget hotar att övergå till ett inbördeskrig inom familjen.

Succession väntas återvända till HBO Nordic under årets sista kvartal, om nu inte covid-19 orsakar ytterligare förseningar.

Den utmärkta andra säsongen av Succession belönades med 4,5 stjärnor. Recensionen finns här.