Jodie Foster i True Detective: Night Country

En kort teaser hintar om ett mystiskt försvinnande i ett fruset landskap. Jodie Foster och Kali Reis leder utredningen i True Detective: Night Country.

För Jodie Foster är rollen i True Detective den första tv-rollen framför kameran i vuxen ålder. Det är också 30 år sedan den Oscarsbelönade insatsen i När lammen tystnar, då hon också spelade detektiv. Foster är också en av producenterna av den nya säsongen, där historien kommer från producenten Barry Jenkins och regissören Issa López.

Jodie Fosters detektivkollega i serien, Kali Reis, är inte bara skådespelerska, hon är också den första kvinna från ursprungsbefolkningen som vunnit ett världsmästerskap i boxning.

Säsong fyra, som har undertiteln True Detective: Night Country, handlar om detektiverna Liz Danvers (Foster) och Evangeline Navarro (Reis) och deras försök att lösa ett fall där sex män försvunnit spårlöst samtidigt som vintermörkret lagt sig över Ennis, Alaska. Duon måste konfrontera mörkret de bär inom sig när de gräver allt djupare i den sanning som begravts under evig is.

När True Detective debuterade 2014 så var det med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna och till stora fanfarer från både kritiker och tittare. Året därpå frontades antologiserien av Colin Farrell, Taylor Kitsch, Rachel McAdams och Vince Vaughn. Säsong tre med Mahershala Ali och Stephen Dorff dröjde till 2019 och nu har det gått ytterligare fyra år i väntan på säsong fyra.

HBO har fortfarande inte preciserat premiärdatumet mer än till “coming soon”.