Junipremiär för Fear the Walking Dead

Huvudpersonerna i Fear the Walking Dead befinner sig i säsong tre nära gränsen mellan USA och Mexiko. Den 5 juni är det premiär på HBO Nordic för zombiespinoffen.

Fear the Walking Dead har inte blivit samma tittarfenomen som storebror The Walking Dead, men den mer familjefokuserade spinoffen hör ändå till en av de mer populära serierna på kabelkanalerna i USA. Den 4 juni gör Robert Kirkmans andra zombieserie comeback på amerikanska AMC och dagen därpå drar serien igång på HBO Nordic.

Här är den första teasern:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwIiRG8jbzY

Säsong två splittrade upp familjen Clark-Manawa. Efter en kaotisk tillvaro i Mexiko befinner de sig nu vid gränsen till USA inte långt ifrån varandra. Nick (Frank Dillane) och flickvännen Luciana (Danay Garcia) har på sitt håll överlevt ett anfall från en amerikansk milisgrupp. Madison (Kim Dickens) och Travis (Cliff Curtis) försöker hitta tillbaka till varandra och hjälpa en nedbruten Alicia (Alycia Debnam-Carey).

Kim Dickens as Madison Clark, Cliff Curtis as Travis Manawa - Fear the Walking Dead _ Season 3, Episode 1 - Photo Credit: Michael Desmond/AMC
Kim Dickens som Madison Clark och Cliff Curtis som Travis Manawa i premiäravsnittet av säsong 3. Foto: Michael Desmond/AMC

Den driftige ensamvargen Strand (Colman Domingo) återhämtar sig på annan plats och Ofelia Salazar (Mercedes Mason) får användning för sina överlevnadsinstinkter. Mercedes Mason är född i Sverige men blev efter många år i USA amerikansk medborgare förra året. Läs mer om det svenska skådespelarbidraget i serien här.

Den tredje säsongen av Fear the Walking Dead är den sista med Dave Ericson som showrunner. Vem som ska ta över om det blir en fjärde säsong, vilket är högst troligt, har AMC inte meddelat ännu.

Fear the Walking Dead startar säsong 3 med ett dubbelavsnitt. Säsongen är uppdelad i två delar om åtta avsnitt vardera. När den andra halvan sänds är oklart, men det lär tajmas mot premiären av den åttonde säsongen av The Walking Dead i oktober.

För den som ännu inte bekantat sig med spinoffserien finns de två tidigare säsongerna tillgängliga på HBO Nordic. Läs våra recensioner av säsong 1 respektive säsong 2 av Fear the Walking Dead.