Trailer: Retrovibe i Strange New Worlds

Pike, Spock och Number One utforskar nya planeter i Strange New World som har en retrovibe som de andra Star Trek-serierna saknar.

Star Trek-universumet lever och frodas. Efter Discovery (förnyad för en femte säsong) och Picard (förnyad för en tredje säsong) är det nu dags för den tredje live action-serien Star Trek: Strange New Worlds. Den 6 maj är det premiär på svenska Paramount+.

Trailern bekräftar det som de första bilderna skvallrat om; att Strange New Worlds går tillbaka mer till Star Trek-rötterna. I stället för att berätta säsongslånga historier bjuder Strange New Worlds på mer episodiska historier, en mer lättsam ton och en retrolook. Det mer traditionella upplägget har redan välkomnats av kritiker som gillar kombinationen lekfull retro uppblandat med moderna element, som att ge karaktärernas bakgrundhistorier lite mer djup och addera en övergripande storyline.

Många trekkers är också glada över att vara tillbaka på USS Enterprise med välkända karaktärer som utforskar nya världar runt om i galaxen. Dessutom i en tidslinje bara några år innan kapten Kirk tar över befälet på det klassiska rymdskeppet.

Rebecca Romijn, Anson Mount och Ethan Peck.

När serien inleds håller sig kapten Christopher Pike (Anson Mount) gömd i Montanas snölandskap efter de missöden som inträffade i Star Trek: Discovery. Som tittare behöver man dock inte ha sett Discovery först.

Ethan Peck spelar den yngre Spock och Rebecca Romijn spelar Number One, som nu decennier senare fått ett namn; Una Chin-Riley. Däremot får fansen vänta till säsong två innan kapten Kirk träder in i handlingen. Paul Wesley tar i Star Trek: Strange New Worlds över den roll som William Shatner gjorde ikonisk. Se Wesley som kapten Kirk här.