De medverkar i nya säsongen av Borgen

Det har gått nästan ett decennium mellan säsongerna när danska Borgen återvänder nästa år. I dag presenterades rollbesättningen i säsong fyra.

Borgen hade premiär 2010 och gick i tre säsonger. Det politiska dramat blev en internationell succé och belönades med både en brittisk Bafta och en italiensk Prix Italia. Det var i april förra året som det blev känt att ett samarbete mellan danska DR och Netflix banat väg för en fjärde säsong av den hyllade danska serien.

Sidse Babett Knudsen (Westworld) syntes i originalserien som den nyvalda första kvinnliga statsministern Birgitte Nyborg Christensen och Birgitte Hjort Sørensen (Gråzon) spelade journalisten Katrine Fønsmark. Nu återförenas de med seriens skapare Adam Price (Ragnarök),

I den nya säsongen är Birgitte Nyborg utrikesminister medan hennes före detta pressekreterare Katrine Fønsmark är tillbaka inom journalistiken, som chef på ett stort, nationellt tv-bolag.

Sidse Babett Knudsen: ”Jag har sett så mycket fram emot detta ögonblick att det känns som att jag ska explodera. Jag ser fram emot att träffa alla nya karaktärer, människor på båda sidor av kameran (och skrivborden) och att återigen få träffa de ”gamla” från de första säsongerna. Du bör vara försiktig med vad du säger, men jag har skyhöga förväntningar på detta projekt. Och framför allt ser jag fram emot att återvända till Birgitte Nyborg. Det är verkligen ett privilegium att få arbeta med den här karaktären som jag älskar så mycket.”

Lucas Lynggaard Tønnesen och Mikkel Boe Følsgaard medverkade i Netflixserien The Rain. Nu finns båda i rollistan för nya Borgen. Nya i rollistan är också Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt och Magnus Millang.

En tweet från Lucas Lynggaard Tønnesen avslöjar att han gör rollen som Birgitte Nyborgs nu betydligt äldre son Magnus Nyborg Christensen. Den berättar också att genomläsningen av det första avsnittet precis är genomförd och produktionen därmed igång.

Resten av familjen Nyborg Christensen, pappa Philip och dottern Laura, spelas precis som i originalserien av Mikael Birkkjær och Freja Riemann.

Återvänder gör även Søren Malling (Torben Friis), Signe Egholm Olsen (Anne Sophie Lindenkrone), Lisbeth Wulff (Pia Munk), Lars Mikkelsen (Søren Ravn), Laura Allen Müller Smith (Nadia Barazani), Jens Albinus (Jon Berthelsen), Lars Knutzon (Bent Sejrø), Peter Mygind (Michael Laugesen), Morten Kirkskov (Niels Erik Lund), Gitte Siem Christensen (Kirsten Sejrø), Angunnguaq Larsen (Jens Enok Berthelsen), och Kasper Lange (Dan Vestergaard).

De tre första säsongerna av Borgen finns sedan förra året på Netflix. Den fjärde anländer någon gång under 2022, efter att den visats i sin helhet på danska kanalen DR.