Trailer: Nytt fall för Clarice Starling

DELA

”Det är dags att sluta gömma sig, Starling”. Clarice, serien om den unga FBI-agenten från När lammen tystnar, har fått en kuslig trailer.

Den nya CBS-serien Clarice är alltså en fristående fortsättning på The Silence of the Lambs (När lammen tystnar), den Oscarsbelönade filmen som bygger på Thomas Harris roman med samma namn. Jodie Fosters ikoniska roll som Clarice Starling, den unga FBI-agenten som tvingas be den manipulativa kannibalen Hannibal Lecter om hjälp i jakten på en annan seriemördare, görs i tv-serien av den australiska skådespelerskan Rebecca Breeds (Pretty Little Liars).

I tv-serien är året 1993 och det har gått ett år sedan de traumatiska händelserna i filmen. Den unga FBI-agenten har fortfarande mardrömmar om seriemördaren från långfilmen, Buffalo Bill, men är på väg ut på fältet igen.

”Det är dags att leva upp till ditt rykte. Det är dags att sluta gömma sig, Starling”, säger åklagaren Ruth Martin (Jayne Atkinson) till Clarice i CBS fullängdstrailer. Trailern är ihopklippt till tonerna av Brandi Carliles atmosfäriska cover av John Denvers Country Roads för att ytterligare förstärka den kusliga stämningen. Starlings FBI-kollega Ardelia Mapp (Devyn Tyler) och kidnappningsoffret Catherine Martin (Marnee Carpenter) känns också igen i trailern. 

Tv-serien Clarice har premiär den 11 februari på kanalen CBS och streamingtjänsten CBS All Access. När och var serien kommer att kunna streamas i Sverige är i nuläget oklart, men HBO Nordic eller Paramount+ bör ligga närmast till hands.

Uppdatering 2021-01-29: Viaplay blir svenskt hem för Clarice. Premiär den 14 februari.