Ny säsong av Borgen – tack vare Netflix

Ibland kan det gå ett helt decennium mellan säsongerna. Det politiska dramat Borgen får en fjärde säsong med premiär 2022 i ett samarbete mellan danska DR och Netflix.

Borgen hade premiär 2010 och hyllades under sina tre säsonger inte bara hemma i Danmark utan även internationellt med både en brittisk Bafta och en italiensk Prix Italia. Sidse Babett Knudsen (Westworld) spelade den nyvalda statsministern Birgitte Nyborg och Birgitte Hjort Sørensen (Gråzon) journalisten Katrine Fønsmark. Nu återförenas de med seriens skapare Adam Price (Ragnarök)

Den nya säsongen av Borgen kommer återigen att följa Birgitte Nyborg, hennes personal och de medier som fått i uppdrag att bevaka henne – nu i hennes roll som utrikesminister. Serien kommer även att följa Katrine Fønsmark. Efter att ha arbetat som Birgittes pressekreterare under en tid är hon nu tillbaka inom journalistiken, som nyhetsredaktör för ett stort, nationellt tv-bolag.

De första tre säsongerna av Borgen blir för första gången tillgängliga på Netflix senare i år. Den nya säsongen har sedan premiär på streamingtjänsten under 2022. De nya avsnitten av Borgen kommer att visas på DR innan de blir tillgängliga på Netflix globalt.

Lina Brouneus, director co-production & acquisition, Netflix: ”För tio år sedan omdefinierade Borgen det globala tv-landskapet genom att visa att fantastiska berättelser kan skapas var som helst och älskas av människor över hela världen. Vi är otroligt stolta över att få samarbeta med DR och hela det kreativa teamet för att ge nytt liv till detta världsomfattande fenomen samt ge Borgens alla fans en möjlighet att fängslas av berättelsen igen.”