De gör tv-serie av Horizon Zero Dawn

The Umbrella Academy-skaparen Steve Blackman ska göra tv-serie av Playstation-spelet Horizon Zero Dawn ihop med Killjoys Michelle Lovretta.

På senare år har en rad online- och tv-spel bearbetats till tv-serier med blandat resultat. Så sent som i veckan meddelade Netflix att Resident Evil, med premiär i juli, inte får någon ytterligare säsong. Det hindrar inte Netflix från att låta Steve Blackman ta sig an bearbetningen av Playstation-spelet Horizons Zero Dawn inom ramen för Blackmans så kallade overall deal med streamingjätten.

Steve Blackman är showrunner för The Umbrella Academy som går mot sin fjärde och sista säsong. Michelle Lovretta, som skapat Lost Girl och Killjoys, är en av författarna. Nu ska de två sci fi-specialisterna tillsammans skapa en tv-serie av actionrollspelet från 2017 och dela på showrunner-uppdraget.

Michelle Lovretta twittrade den här bilden tillsammans med tillkännagivandet om sin nästa serie.

Horizon Zero Dawn utspelar sig i en postapokalyptisk värld där naturen tagit över ruinerna efter en bortglömd civilisation och där människorna lever i små, primitiva jägarsamhällen. I centrum finns den utfrysta bågskytten Aloy. Korrupta, livsfarliga robotar strövar fritt runt i landskapet och de kvarvarande människorna lever i ett klansamhälle präglat av misstro och konflikt. Förutom att hitta och bekämpa orsaken till den korruption som knuffat ned människosläktet ett hack i näringskedjan vill Aloy lösa mysteriet kring sitt ursprung och hitta sin plats i världen.

Horizon Zero Dawn är ett exceptionellt väl utarbetat spel med underbara karaktärer som man inte ofta ser i gamingvärlden. Guerrilla Games har skapat en otroligt frodig och levande värld där människor och maskiner befinner sig på kollisionskurs på väg mot intet. Räddningen kommer i form av en ung kvinnlig krigare vid namn Aloy som inte har någon aning om att hon är nyckeln till att rädda världen. Så ja, Aloy kommer att bli en huvudperson i vår historia. Min skrivpartner Michelle Lovretta och jag ser mycket fram emot att expandera denna IP till en serie för alla typer av tittare”, har Steve Blackman sagt i en intervju med Netflix Tudum-avdelning.

Bland spelets fans pågår nu en debatt om vem som passar bäst för rollen som Aloy. Sadie Sink, Rose Leslie och Daisy Ridley är namn som nämns.