McGregor klar för A Gentleman in Moscow

Ewan McGregor har klart med nästa tv-gig. Han ska spela huvudrollen och producera bearbetningen av bästsäljaren A Gentleman in Moscow.

Det är Showtime som skaffat sig tv-rättigheterna till Amor Towles succéroman A Gentleman in Moscow (En gentleman i Moskva), som hyllades av ex-president Barack Obama som ett av de bästa boksläppen 2017.

Ewan McGregor, senast aktuell i Star Wars-serien om Obi Wan-Kenobi, är klar för huvudrollen som greve Alexander Rostov som upptäcker att han hamnat på fel sida av historien i efterdyningarna av ryska revolutionen.

När berättelsen inleds är året 1922 och greven har precis klarat livhanken efter ett åtal gällande en uppmärksammad dikt som han skrivit. Straffet blir, istället för avrättning, livstids husarrest på Hotell Metropol mitt emot Kreml. Men inte i den lyxsvit som greven är van vid utan i ett trångt vindsrum. Fångenskapen leder honom på en inombords resa där han lär känna sig själv, allt medan världen snabbt förändras runt honom.

“Det är en fantastiskt, underbar historia och jag ser fram emot att få spela en sådan fabulös roll”, har Ewan McGregor sagt i ett uttalande.

Eftersom det är en Showtime-producerad serie kommer A Gentleman in Moscow i Sverige att hamna hos Paramount+, eller möjligen Skyshowtime om den tjänsten nu verkligen lanseras senare i år som det tidigare sagts.