Datum för Kathryn Hahns Tiny Beautiful Things

Kathryn Hahn spelar en rådgivande kolumnist i Tiny Beautiful Things. Serien, som nu har fått ett premiärdatum, är baserad på en bok av Cheryl Strayed som också skrev Wild.

Glass Onion-aktuella Kathryn Hahn har fullt upp. Inspelningen av Marvels WandaVision-spinoff Agatha: Coven of Chaos är på väg att sätta igång, men först ska hon marknadsföra ett helt annat tv-projekt, Tiny Beautiful Things, som har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 7 april.

Hulu-serien är baserad på Cheryl Strayeds bästsäljande essäkollektion Tiny Beautiful Things från 2012. Den handlar om Clare (Hahn), en författare på dekis som motvilligt tar över en anonym frågekolumn och blir känd som “Dear Sugar” samtidigt som hennes eget liv är på väg att falla sönder. Via Sugar skapar hon en läkande kraft för sina läsare, men också för sig själv, för att visa att vi inte är bortom räddning och att våra historier i slutänden kan rädda oss.

Enligt synopsis är historien berättad i flers tidslinjer med en förvånansvärd närhet, nerv och uppriktighet.

Quentin Plair och Kathryn Hahn. Foto: Hulu

Sarah Pidgeon (The Wilds) spelar en yngre version av huvudpersonen Clare. Quentin Plair (The Good Lord Bird) spelar maken Danny och nykomlingen Tanzyn Crawford deras tonårsdotter. Bland gästskådespelarna märks Owen Painter (The Handmaid’s Tale), Merritt Wever (Unbelievable) och Michaela Watkins (The Dropout).

Merritt Wever och Sarah Pidgeon. Foto: Hulu

Showrunnern Liz Tigelaars senaste projekt, Little Fires Everywhere, var ett samarbete med Reese Witherspoons produktionsbolag Hello Sunshine. Det är även Tiny Beautiful Things. Cheryl Strayed är också väl bekant med Hello Sunshine sedan förut. Hon skrev förlagan till Wild, filmen som gav Reese Witherspoon en Oscar och Laura Dern en nominering. Hahn, Tigelaar, Strayed, Witherspoon och Dern är alla producenter för Tiny Beautiful Thing.

Liz Tigelaar: “Precis som Dear Sugar, kolumnen hon hade hand om, så bidrar Cheryl med medkänsla, vishet, humor och kärlek till allt hon gör, och den här serien är inget undantag. Jag är överlycklig över att få arbeta med Kathryn Hahn, vars gåva är att förse de komplicerade karaktärerna hon porträtterar med humor, äkthet och sårbarhet.”

Merritt Wever och Kathryn Hahn. Foto: Hulu

Alla åtta avsnitt av Tiny Beautiful Things släpps den 7 april. Disney+ är svenskt hem för Hulu-serier, men när halvtimmesavsnitten anländer dit återstår att se.