Mae Whitmans musikaliska romcom-serie Up Here

Mae Whitman sjunger för första gången i romantiska komediserien Up Here. Hon backas upp av Hamilton-regissören, manusförfattaren av Tick, Tick … Boom! och låtskrivarparet bakom Frozen.

Mae Whitman är vid 34 års ålder en riktig Hollywood-veteran. Hon började redan som 6-åring som barnskådespelare och har också gjort många röstjobb (Avatar: The Last Airbender). Som vuxen har hon bland annat synts i Parenthood och senast i Good Girls. Med Hulus romantiska komediserie Up Here gör hon också debut som sångerska.

Under helgens TCA-panel för Hulu-serien konstaterade Mae Whitman att hon som barnskådespelare alltid känt sig bekväm framför kameran, men att det känns annorlunda att sjunga: “Det är så sårbart och skrämmande. Det är ett fönster in i min själ.”

Mae Whitman spelar Lindsay och Carlos Valdes (Flash) gör rollen som Miguel i den romantiska musikkomedin som utspelar sig i New York City 1999. Lindsay och Miguel blir förälskade och det helt vanliga paret upptäcker att det enskilt största hindret för att finna lycka tillsammans är dem själva – och den förrädiska värld av minnen, tvångstankar, rädslor och fantasier som bor inne i deras egna huvuden. Lyssna till ditt hjärta, inte till rösterna i huvudet, är budskapet i Up Here.

Det kreativa teamet bakom Up Here har alla redan utmärkt sig i musikalgenren. Manuset är skrivet av Steven Levenson som också skrev Tick, Tick…Boom! För regin står Hamilton-regissören Thomas Kail och originalmusiken skrivs av låtskrivarmakarna Kristen Anderson-Lopez och Robert Lopez, kända bland annat för megahiten Let It Go från Frozen.

Up Here har premiär på den Disneyägda streamingtjänsten Hulu den 24 mars. Det betyder Disney+ i Sverige på ett ännu oannonserat lanseringsdatum.

Här är ytterligare några av bilderna som precis har offentliggjorts av Hulu.