Teaser: Claes Bangs Dracula

BBC har släppt den första teasern med Claes Bang som greve Dracula i miniserien från skaparna av Sherlock Holmes.

Som Stream tidigare berättat så är det en dansk som spelar Dracula när radarparet Mark Gatiss och Steven Moffat gör sin tolkning av den klassiska skräckhistorien av Bram Stroker. Duon har valt 52-åriga Claes Bang i rollen som den karismatiska, intelligenta och sexiga vampyren. Bang fick ett sent genombrott i karriären när han medverkade i Ruben Östlunds satiriska The Square och syns nu även i den sista säsongen av The Affair.

Gatiss och Moffats historia utspelar sig 1897 och kommer helt och hållet att fokusera på den blodtörstige greven från Transsylvanien och hans dödliga planer för det viktorianska London.

Dracula-serien är ett samarbete mellan brittiska BBC och Netflix. BBC har beställt tre avsnitt om vardera 90 minuter och Netflix har rättigheterna utanför Storbritannien och Kina. Miniserien är helt färdiginspelad, men något premiärdatum har inte annonserats.

Uppdatering 2019-12-14: Dracula har brittisk premiär på BBC på nyårsdagen. De tre avsnitten kommer sedan till Netflix den 4 januari.