Familjeaffär i finalsäsongen av Homeland

Homelands försenade finalsäsong blir en familjeaffär. Claire Danes får sällskap av maken Hugh Dancy som introduceras i en ny roll.

Den brittiske skådespelaren Hugh Dancy är mest känd för rollen som Will Graham i tv-serien Hannibal där han spelade mot danske Mads Mikkelsen. Därefter agerade han religiös extremist i Huluserien The Path. Privat är Hugh Dancy sedan 2009 gift med Claire Danes, som i sju säsonger spelat den komplicerade CIA-agenten Carrie Mathison i den politiska thrillerserien Homeland.

I den åttonde och sista säsongen av Homeland får Claire Danes sällskap av maken. Hugh Dancy har en stor gästroll som John Zabel, en smart Washington-konsult som ansluter till Vita huset som ny rådgivare i utrikesfrågor. Som sådan utgör han en kvalificerad konkurrent till Carries gamla vän och mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin).

Produktionen av Homelands sista säsong är försenad. Det var meningen att den sista säsongen skulle sändas i sommar, men premiären är nu framflyttad till i höst.

I finalsäsongen återhämtar sig Carrie efter månader av brutal förvaring i en rysk Gulag. Kroppen är på väg att helas, men hennes minnen förblir vaga. Samtidigt är Saul utsänd för att förhandla med talibanerna och i strid med medicinsk rådgivning frågar han Carrie om hon – en sista gång – kan följa med honom in i lejonets kula.

Något premiärdatum finns ännu inte, men SVT äger förstahandsrättigheterna till Homeland och de nya avsnitten brukar kunna streamas på SVT Play ungefär ett dygn efter att de visats på den amerikanska kabelkanalen Showtime. Vill man kolla in tidigare säsonger får man dock vända sig till Netflix som har alla sju säsongerna av Homeland på sin plattform.