Kantstött kärlekspar i Lena Dunhams nya romcom-serie

Skaparen av Girls, Lena Dunham, återvänder till tv-formatet med en romcom-serie för de desillusionerade. Megan Stalter och Will Sharpe spelar det kantstötta kärleksparet i Too Much.

Lena Dunham fick ett dundergenombrott med den banbrytande HBO-serien Girls som gick i sex säsonger mellan 2012 och 2017. Netflixserien Too Much är den första tv-serie Dunham skapat sedan Camping på HBO 2018. Hon har gjort det ihop med maken Luis Felber, som också svarar för originalmusiken i den romantiska komedin som är ett samarbete med producenterna bakom bland annat klassiker som Love Actually.

Huvudrollerna som Jessica och Felix görs av Megan Stalter från Hacks och Will Sharpe, senast i säsong två av White Lotus.

Enligt Netflix synopsis är Jessica en arbetsnarkoman i 30-årsåldern från New York. Hon försöker hämta sig från ett brustet förhållande som hon trodde skulle hålla för evigt. För att komma bort från konsekvenserna av sitt eget dåliga beteende så tar hon ett jobb i London där hon planerar att likt en Brontë-syster leva i avskildhet. När hon träffar Felix, som beskrivs som en Hugh Grants berusade rumskompis i Notting Hill-typ och en punk elf som gör musik som ingen lyssnar på, är deras kemi omöjlig att förneka. Även fast det skapar mer problem än det löser. Nu måste de två fråga sig själva om amerikaner och britter pratar samma språk? Är äkta kärlek möjlig även för de desillusionerade?

I ett uttalande säger Lena Dunham: “Det här är en serie som ligger nära mitt hjärta – skapad med min make Luis, rollbesatt med mina favoritskådespelare – genierna Meg och Will, tillsammans med en skara vänner – och i partnerskap med Working Title som ligger bakom de romantiska komedier som formade mig. Netflix har verkligen stött vår vision, som är att skapa en romantisk komedi som gör att vi tror på kärleken, som ger glädje men också beskriver lite av livets kantstötthet“.