Amy Adams ska leda miniserie om mystiskt brottsfall

Amy Adams har ett nytt tv-projekt på gång. Den Oscars-nominerade skådespelerskan ska både producera och spela huvudrollen i det juridiska dramat The Holdout.

Amy Adams, som Oscarsnominerats sex gånger för sina insatser på bioduken, gjorde för några år sedan en detour till tv-land med den hyllade HBO-serien Sharp Objects.

Fyra år senare är Adams redo för ett nytt tv-projekt. Hon ska återigen både spela huvudrollen och vara exekutiv producent för en miniserie. The Holdout är titeln på det juridiska thrillerdrama som skrivits av Graham Moore som även författat boken som är seriens förlaga. Moore är mest känd för sitt Oscarsbelönade manuskript för The Imitation Game.

Miniseriens upplägg kan liknas vid The Night Of. Ett juridiskt drama mixas med en mordutredning där ett mysterium rullas upp i två tidslinjer. Amy Adams ska spela huvudkaraktären Maya Seale som visar sig ha flera roller i mysteriet – som jurymedlem, advokat, utredare och misstänkt.

Tio år efter ett kontroversiellt domslut hittas en jurykollega till Maya Seale död på hennes hotellrum och alla bevis pekar mot Maya. Nu måste hon bevisa sin oskuld genom att gå till botten med det brottsfall som är långt ifrån stängt. Medan den samtida mordutredningen vävs samman med vad som hände under juryns överläggning så riskerar hemligheter att komma ut som skulle få drastiska konsekvenser för alla inblandade.

Enligt Variety är intresset för projektet stort och flera budgivare slåss nu om streamingrättigheterna.