Aldis Hodge som Alex Cross i Amazon-serie

James Pattersons populära Alex Cross-böcker ska bli tv-serie hos Amazon. Aldis Hodge ska spela huvudkaraktären i kriminalserien Cross.

Cross har skapats av Ben Watkins (Burn Notice) och beskrivs som en komplex, pulserande thriller. Huvudpersonen Alex Cross är en ung, skicklig mordutredare med en särskild talang för att gräva i psyket hos mördare och deras offer.

James Pattersons bokkaraktär har redan gestaltats av Tyler Perry i en film från 2012. Nu är det Aldis Hodge, aktuell i storfilmen Black Adam och i tv-sammanhang senast i City on a Hill, som ska ge karaktären kött och blod i en serie beställd av Amazon Studios.

Tv-seriens Alex Cross beskrivs som en man full av inre motstridigheter. Han är både en familjeman och en tunnelseende mordutredare. Han är i desperat behov av kärlek men mordet på hans hustru har gjort att han inte är kapabel att ta emot den.

“James Patterson är en av de allra bästa på att fånga publiken med sina fängslande romaner och vi är säkra på att med Ben Watkins artistiska vision kommer Cross att ge samma effekt hos våra globala kunder. Vi är stolta över att arbeta med James och Ben, tillsammans med Paramount Television, Skydance och den extremt talangfulle Aldis Hodge, som vi vet kommer att göra ett exceptionellt jobb för att ge liv åt Alex Cross”, säger Amazons globala tv-chef Vernon Sanders i ett uttalande.