Cynthia Erivo som soulgeniet Aretha

All hail the queen. Oscarsnominerade Cynthia Erivo transformeras till souldrottningen Aretha Franklin i den första teasern för Genius: Aretha.

Efter en säsong om Albert Einstein och en om Pablo Picasso är souldrottningen Aretha Franklin nästa geni att porträtteras i National Geographics antologiserie Genius.

Huvudrollen i Genius: Aretha görs av Cynthia Erivo som har haft ett sällsynt framgångsrikt år. Erivo är Oscarsnominerad både som bästa skådespelerska och för bästa originalsång i filmen Harriet och hyllas även för sin insats i Stephen King-serien The Outsiders som just nu visas på HBO Nordic.

Nu får vi även se den mångsidiga 33-åriga brittiskan i rollen som historiens mest berömda soulsångerska. Cynthia Erivo gestaltar en Aretha Franklin i början av karriären och vi får i miniserien se hur sångerskans karriär lyfter mot skyarna och hur hon hanterar det nyvunna stjärnskapet.

Genius: Aretha har premiär på National Geographics tv-kanal den 25 maj. Här är den första teasern som precis lagts ut på Youtube:

Genius: Aretha är den första auktoriserade manusdrivna historien om den musikaliska ikonen som föddes den 25 mars 1942 i Memphis och avled 76 år gammal den 16 augusti 2018 i Detroit.

Souldrottningen är även föremål för en biografisk spelfilm. Respect, döpt efter hennes första Grammybelönade hit, kommer att ha premiär på biograferna den 14 augusti i år. Aretha Franklin valde själv ut Jennifer Hudson för den huvudrollen.