Nya stiliga män för Charlotte i Sanditon

Kostymdramat Sanditon återvänder snart med en ny säsong. Men utan sin leading man, Theo James. I stället kliver en handfull nya män in i handlingen.

The Sanditon är den brittiska dramatiseringen av Jane Austens sista, aldrig färdigställda, roman. Den handlar om den livliga och impulsiva Charlotte Heywood som stiftar bekantskap med familjen Parker, och följer med dem till Sanditon, ett litet fiskarsamhälle vid havet som är på väg att förändras till en modern sparesort.

Theo James blev en fanfavorit under den första säsongen av det brittiska kostymdramat som den snygga men inledningsvis kallsinniga yngre brodern Sydney Parker, men hoppade till fansens stora förtvivlan av inför den andra säsongen. I stället har Theo James ägnat sig åt Steven Moffats HBO-bearbetning av The Time Travelers Wife.

När Charlotte Heywood (Rose Williams) i säsong två återvänder till den vackra, lilla semesterorten har handlingen förflyttats nio månader framåt i tiden. Den här gången får Charlotte uppmärksamhet från två nya män. Samtidigt försöker Georgiana Lambe (Crystal Clarke) skapa sig en egen identitet under den sista sommaren innan hon fyller 21 år.

Ays, Weston-Jones och Blake Foto: PBS/Joss Barratt

Bland de nya männen i säsong två återfinns Tom Weston-Jones, som spelar överste Francis Lennox, huvudansvarig för ortens nya regemente, samt Frank Blank och Maxim Ays som kapten Declan Fraser respektive kapten William Carter. Båda kaptenerna blir bekanta med Charlottes livfulla och romantiska lillayster Alison (Rosie Graham).

Den förmögna men återhållsamma Alexander Colbourne (spelad av Ben Lloyd-Hughes) gör också entré liksom den gåtfulla och värdsliga artisten Charles Lockhart (Alexander Vlahos).

Alexander Colbourne (Ben Lloyd-Hughes). Foto: Joss Barratt/PBS
Charles Lockhart (Alexander Vlahos). Foto: Joss Barratt

Den andra säsongen av Sanditon har premiär på brittiska PBS den 20 mars 2022 och består av sex avsnitt.

I Sverige visades den första säsongen av Sanditon på SVT Play under våren 2020. Den andra säsongen lär också komma först till SVT.