Premiärdatum för räddade The Expanse

DELA

Sci fi-serien The Expanse återvänder i december, då som Amazon Prime-serie. Besättningen landar på en ny planet i de första klippen från säsong fyra.

I det nya tv-landskapet får allt fler tv-serier en andra chans. The Expanse, som efter tre säsonger hos kanalen Syfy var på väg att läggas ned, räddades tio dagar senare av Amazon. Amazons översteboss Jeff Bezos, själv ett fan av serien, var den som i maj förra året gav det glada beskedet till The Expanse-fansen, som då redan hade genomfört en kampanj som inkluderade ett inhyrt flygplan som flög med en #SaveTheExpanse-banner över Amazons huvudkontor.

Alla de tio avsnitten i den fjärde säsongen är inspelade. De kommer till Amazon Prime den 13 december. Det framgår av en kort teaser som släpptes under San Diego Comic Con.

The Expanse bygger som så många andra tv-serier på en framgångsrik bokserie. James SA Corey har skrivit böckerna som utspelar sig 200 år framåt i tiden. Handlingen i säsong fyra är inspirerad av den fjärde boken Cibola Burn.

Efter den explosiva säsong tre-finalen har dörren öppnats till tusentals nya planeter och den guldrush som det sätter igång orsakar nya konflikter mellan Jorden, Mars och Belt. När besättningen på Rocinante landar på en outforskad planet hamnar de mitt i en våldsam konfrontation mellan ett gruvbolag och desperata nybyggare.

Under San Diego Comic con släpptes även det här klippet som visar när besättningen på Rocinante landar på Ilus och en helt ny värld öppnar sig.

Här berättar Dominique Tipper om scenen där Naomi Nagata tar sina första steg på en ny planet.