Clive Owen som detektiv Sam Spade i AMC-serie

Clive Owen ska göra som Humphrey Bogart; ge liv åt den ikoniska privatdetektiven Sam Spade. AMC har släppt en första teaser för kriminalserien Monsieur Spade.

Den hårdkokta privatdetektiven Sam Spade dök för första gången upp i Dashiell Hammetts roman The Maltese Falcon från 1930. Karaktären har sedan förekommit många gånger både i ljud och bild, men mest förknippas han med Humphrey Bogart. Den legendariska skådespelaren förkroppsligade Sam Spade i den tredje och mest kända fversionen av The Maltese Falcon, filmen som anses vara en av de största influenserna till film noir-trenden.

Nu är det Clive Owens tur att göra karaktären till sin i en kriminalserie i sex delar från Scott Frank, Emmy-vinnare för den populära Netflixserien The Queen’s Gambit.

I den nya AMC-serien är året 1963 och Sam Spade har nyligen gått i pension. I den första teasern njuter han av ledigheten i en lyxig swimmingpool i södra Frankrike. Men givetvis hamnar han mitt i dramatiken när sex nunnor blir brutalt mördade. Synopsis lyder: Medan staden sörjer, hemligheter flyter upp till ytan och nya ledtrådar dyker upp upptäcker Spade att morden på något sätt är kopplade till ett mystiskt barn som tros besitta mäktiga krafter.

Monsieur Spade väntas till AMC i början av nästa år.