Första bilderna: Lulu Wangs och Nicole Kidmans Expats

Nicole Kidman har huvudrollen i filmregissören Lulu Wangs första tv-serie. I veckan har Expats haft smygpremiär på filmfestivalen i Toronto samtidigt som de första bilderna släppts.

Den nedkortade titeln Expats är sprungen ur Janice Y K Lees roman The Expatriates som utkom 2016. Författaren ingår själv i det författarteam, lett av Lulu Wang, som bearbetat boken till tv-serie.

Expats är en berättelse index delar om ”utlänningar” som lever i Hongkong, och vars liv binds samman av en oväntad familjetragedi. I centrum finns tre amerikanska kvinnor; Margaret (Nicole Kidman), Mercy (Ji-young Yoo) och Hilary (Sarayu Blue). De står varandra nära men känner sig alla vilsna och desperata i ett land som inte är deras eget. 

Brian Tee spelar Margarets make Clarke och Jack Huston Hilarys make David. Clarke har inte någon lust att byta ut sin utländska livsstil för ett förortsliv i USA – tills hans liv vänds på ända och han ställs inför ett omöjligt val.

Lulu Wang är tv-seriens skapare, manusförfattare och regissör. I Expats granskar hon privilegier och utforskar vad som händer när linjen mellan offer och skuld suddas ut.

Lulu Wang fick sitt genombrott som regissör med den delvis självbiografiska filmen The Farewell, som hade sin premiär på Torontos internationella filmfestival, TIFF. I veckan har Lulu Wang återvänt till Toronto, denna gång för att presentera tv-serien hon producerat ihop med Nicole Kidman.

Publiken i Toronto fick se det långfilmslånga näst sista avsnittet av Expats. Serien i sin helhet har dock inte premiär på Amazon Prime Video förrän den 26 januari 2024. Här är de första bilder som Prime Video släppt i veckan.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum 2023-10-07.