Trailer: Episk krigsroman som miniserie hos Netflix

Mark Ruffalo finns framför kameran, Shawn Levy bakom och Steven Knight vid pennan. Netflix har släppt trailern för miniserien All the Light We Cannot See eller på svenska, Ljuset vi inte ser.  

All the Light We Cannot See är en Pulitzer Prize-belönad roman från 2014 av Anthony Doerr som sålt i mer än 15 miljoner exemplar runt om i världen. Peaky Blinders-skaparen Steven Knight har bearbetat historien om mötet mellan Marie-Laure, en blind tonåring, och Werner, en ung tysk soldat. Deras vägar korsas i ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. 

Marie-Laure spelas av två nykomlingar. Aria Mia Lobert förkroppsligar henne som tonåring och Nell Sutton som liten.

Mark Ruffalo spelar Marie-Laures far Daniel LeBlanc som flyr från det naziockuperade Paris med sin blinda dotter – och en legendarisk diamant som inte får falla i händerna på nazisterna.

De två gömmer sig hos en excentrisk släkting, Etienne spelad av Hugh Laurie, och det är där i St Malo som Marie-Laure blir vän i hemlighet med den intelligenta tonåringen Werner (Louis Hofmann).

Enligt synopsis är miniserien i fyra avsnitt en berättelse om den extraordinära kraften i mänsklig kontakt – en strimma av ljus som kan leda oss genom den mörkaste av tider.

Shawn Levy (Stranger Things) har regisserat alla fyra avsnitten: “Mitt centrala budskap till bokens fans – och jag skriker från bergstoppen – jag är ett lika stort fan som du. Mitt mål vara att göra rättvisa åt denna vackra roman, som berörde mig djupt.”

All the Light We Cannot See (Ljuset vi inte ser) blir tillgänglig hos streamingjätten den 2 november.