En ny vampyrgeneration i Legacies

Med 17-åriga Hope Mikaelson i centrum flyttar historien ned en generation. Den 26 oktober är det premiär för Legacies, den senaste Vampire Diaries-spinoffen. 

The Vampire Diaries introducerade oss till Niklaus ”Klaus” Mikaelson, en hybrid mellan vampyr och varulv. Åtta säsonger blev det till slut av den en gång så omåttligt populära vampyrserien. I mars förra året sändes seriefinalen, men historien var inte över för Klaus. I spinoffen The Originals flyttades fokus till familjen Mikaelson och New Orleans. I augusti tackade även The Originals för sig, men släkten Mikaelson lever vidare, via dottern Hope, i den nya spinoffen Legacies. Julie Plec är showrunner precis som för de andra vampyrserierna.

Hope Mikaelson, som spelas av snart 19-åriga Danielle Rose Russell, introducerades i den femte och sista säsongen av The Originals. Hon är ”tribrid”-dotter till Klaus Mikaelson och Hayley Marshall och arvtagare till de starkaste blodlinjerna för vampyrer, varulvar och häxor. 17-åriga Hope, nu föräldralös, går på Salvatore Boarding School for the Young and Gifted för för att lära sig att kontrollera sina övernaturliga krafter. Alaric Saltzman (Matt Davis) som driver skolan är ett annat bekant ansikte från The Originals. Hans tvillingdöttrar Lizzie och Josie Saltzman (Jenny Boyd och Kaylee Bryant) går också på skolan.

I den här trailern berättar Hope om hur det är att vara den enda av sin sort, om att födas ur ondska men kämpa för att vara god, om skillnaden mellan hjälte och skurk och om att slåss mot sina egna demoner för att kunna konfrontera monstren runt omkring:

https://www.youtube.com/watch?v=Ppdysf74Id0

Legacies har premiär på den amerikanska kanalen The CW den 25 oktober och dagen därpå på HBO Nordic. På HBO Nordic finns för övrigt också alla åtta säsonger av Vampire Dairies. Den 1 december kommer hela serien även till Viaplay. Vill man kolla in The Originals får man däremot vända sig till Netflix som har tre säsonger av vampyrspinoffen.

Legacies är producerad för den ungdomsinriktade kanalen The CW. En streamingguide till övriga The CW-serier, varav sex är sprungna ur DC Comic-universumet (Riverdale, Supergirl med flera), finns här.