Bosch-universumet växer med spinoff om Renée Ballard

Bosch-universumet växer med ännu en spinoff. Amazon Prime Video har beställt en serie om Renée Ballard och hennes avdelning för ouppklarade mordfall.

Amazon Prime är på väg att bygga en Bosch-franchise ihop med författaren Michael Connelly. Originalserien med Titus Welliver i titelrollen som Hieronymus “Harry“ Bosch gick sju säsonger 2014-2021 och är fortfarande streamingtjänstens mest långlivade serie. Den följdes av spinoffen Bosch: Legacy, som nyligen avslutade sin andra säsong på Amazon Freevee och förnyats för en tredje.

Vad den tredje serien i Bosch-universumet kommer att heta är inte klart, men den kommer att handla om Renée Ballard som leder Los Angeles-polisens nya avdelning för så kallade kalla fall, det vill säga ouppklarade mord och dråp.

Michael Connelly introducerade karaktären i sin 30:e roman The Late Show (på svenska Nattskiftet) som utkom 2017 och samtidigt är den första boken i serien om Renée Ballard. Connelly har baserat karaktären på den verkliga detektiven Mitzi Roberts, känd för att ha satt seriemördaren Samuel Little bakom lås och bom. Roberts syntes som sig själv i Bosch-avsnittet Blue Religion och har också fungerat som en av seriens tekniska konsulter.

“Det är så spännande att ta Renée Ballard till skärmarna och att göra det ihop med Prime Video, min streamingpartner i tio år. Den här serien kommer att ha samma autencititet och driv som Bosch: Legacy” säger Michael Connelly i ett uttalande.

Michael Connelly finns som vanligt med som en av de exekutiva producenterna. Michael Alaimo (The Closer, The Man Who Fell To Earth) och Kendall Sherwood (Major Crimes, Your Honor) delar ansvaret som showrunners.

Enligt beskrivningen av den nya spinoffen är den nya LPDA-avdelningen som Renée Ballard är satt att leda en enhet med bristande resurser, enbart frivillig personal och den största högen av brottsfall. Ballard närmar sig fallen som är frusna i tiden med empati och beslutsamhet. När hon upptäcker en större konspiration så lutar hon sig mot en pensionerad allierad, Harry Bosch, för att navigera farorna som hotar både hennes enhet och hennes eget liv.

Ytterligare en spinoff är under utveckling hos Amazon. Den ska centreras kring Jerry Edgar som porträtterades av Jamie Hector under de sju säsongerna av original-Bosch. Enligt synopsis för den ännu inte beställda serien så får Bosch forna partner ett undercover-uppdrag av FBI i Little Haiti, Miami.