Nytt premiärdatum för Donald Glovers Mr & Mrs Smith

Donald Glovers försenade tv-version av Mr & Mrs Smith har fått ett nytt premiärdatum. Alla åtta avsnitten av actionkomedin kommer till Amazon Prime Video den 2 februari.

Mr & Mrs Smith lät som ett riktigt drömprojekt när det presenterades av Amazon i början av 2021. Då var det Emmy-vinnarna Phoebe Waller-Bridge och Donald Glover som skulle gör en tv-serie ihop baserad på filmen från 2005. Sedan dess har Phoebe Waller-Bridge hoppat av den kvinnliga huvudrollen som tagits över av Maya Erskine från PEN15. 

I filmversionen av actionkomedin, som är känd för att Brad Pitt och Angelina Jolie blev ett par under inspelningen, spelar de två superstjärnorna ett uttråkat äkta par från medelklassen som får veta att de är lönnmördare från konkurrerande byråer som fått i uppdrag att döda varandra.

I tv-versionen spelar Donald Glover och Maya Erskine John och Jane, två främlingar som förs samman av en mystisk spionbyrå. De erbjuds ett liv i rikedom med resor över hela världen och en lyxlägenhet på Manhattan. Haken? Nya identiteter och ett arrangerat äktenskap som Mr & Mrs Smith.

I varje avsnitt navigerar paret ett nytt riskfyllt uppdrag samtidigt som de ställs inför en ny milstolpe i sin relation. Deras komplicerade under cover-historia blir ännu mer komplicerad när de börjar få känslor för varandra. Vad är mer riskfyllt: Spionage eller äktenskap?

Alexander Skarsgård har en av gästrollerna. Andra som dyker upp under resans gång är Eiza González, Sarah Paulson, Sharon Horgan, Ron Perlman, Billy Campbell, Úrsula Corberó, Paul Dano, Michaela Coel, John Turturro, Parker Posey, Wagner Moura.

Mr & Mrs Smith skulle ha haft premiär i november, men premiären har puttats fram till den 2 februari. Då släpps alla de åtta avsnitten på en gång på Amazon Prime Video.

Samtidigt som premiärdatumet annonseras släpper Amazon också nya bilder från serien som Donald Glover skapat ihop med Francesca Sloane.

Atlanta- och Swarm-skaparen Donald Glover jonglerar flera tv- och filmprojekt vid sidan av musikkarriären (aka Childish Gambino). Han och brodern Stephen har tagit över som manusförfattare av historien om Star Wars-karaktären Lando Calrissian, som Donald Glover själv gestaltade i filmen Solo: A Star Wars Story. En serie var planerad som nu transformerats till en filmidé.