Klart för mera Bosch – och ännu en spinoff

Titus Welliver fortsätter som tuffingen Hieronymus ”Harry” Bosch. Bosch: Legacy förlängs med en tredje säsong samtidigt som det blir en ny spinoff om Bosch före detta kollega.

Freevee är Amazons annonsfinansierade streamingtjänst. Det var dit Harry Bosch flyttade förra året efter sju säsonger hos Amazon Prime Video. Spinoffen Bosch: Legacy är precis som originalserien baserad på Michael Connellys kriminalromaner.

I spinoff-serien har den hårdkokte Harry Bosch lämnat Los Angeles-polisen för att bli privatdetektiv samtidigt som dottern Madeline börjat jobba som patrullerande polis. Titus Welliver och Madison Lintz repriserar sina roller. Det gör även Mimi Rogers som Honey “Money” Chandler, advokaten som efter ett mordförsök börjat tappa förtroendet för rättssystemet.

Den populära spinoffen har i dagarna förnyats för en tredje säsong. Men först ska säsong två ha premiär i höst. Bosch och Chandler jobbar då tillsammans för att fånga en mördare som lika gärna kan hinna till dem först. Under jakten på kidnappade Maddie börjar FBI ifrågasätta mordet på Carl Rogers och placerar både Bosch och Chandler som misstänka.

Michael Connellys Bosch-universum ska dessutom växa med fler spinoffer. Två draman är under utveckling och det ena har nu fått grönt ljus. Serien som fortfarande saknar titel ska följa Bosch forna kollega J Edgar under ett undercover-uppdrag i Little Haiti, Miami. Den före detta The Wire-skådespelaren Jamie Hector spelade J Edgar under originalseriens sju säsonger och ska reprisera rollen i den Freevee-beställda kriminalserien.