Bosch-spinoff med Titus Welliver

Kriminalserien Bosch får en spinoff. Även den med Titus Welliver i huvudrollen som den stentuffa detektiven Harry Bosch.

Hieronymus ”Harry” Bosch har utrett kriminalfall i Los Angeles i snart sju säsonger. Amazon Prime är etablerat nu, men Michael Connellys skapelse var faktiskt streamingtjänstens allra första originalserie och är med god marginal den serie som överlevt längst hos techjätten. Mycket tack vare Titus Wellivers tolkning av den egensinniga Harry Bosch.

I en ännu titellös spinoff, som beställts av Amazons annonsfinansierade streamingtjänst IMDb TV, ska Titus Welliver reprisera rollen. Även Madison Lintz och Mimi Rogers som spelar Harrys dotter Madeline respektive åklagaren Honey “Money” Chandler följer med till den nya serien.

I det nya kapitlet ska Harry Bosch bilda en osannolik duo ihop med forna fienden Honey Chandler. ”De måste arbeta tillsammans för att göra det som de två kan vara överens om – skipa rättvisa”, står det i synopsis.

“Att säga att jag är extatisk är en underdrift. Att få möjlighet att berätta fler Harry Bosch-historier är en enorm gåva. När idén presenterades så sa jag utan att tveka; Let’s go”, säger Titus Welliver i ett uttalande där han också tackar fansen för all uppbackning genom åren.

Men först ska den avslutande sjunde säsongen av originalserien släppas i sommar. Den sista säsongen hämtar inspiration från böckerna The Concrete Blonde (Dockmakaren) och The Burning Room (Det brinnande rummet). Harry Bosch och Jerry Edgar (Jamie Hector) kommer att driva två separata men farliga mordutredningar som kommer att ta dem från kriminalitet på högsta nivå ner till djupet av gatans droghandel.