Thomas Vinterbergs första tv-serie

Efter succén med filmen En runda till följer Thomas Vinterberg upp med en tv-serie. Familier som vores blir den danska stjärnregissörens tv-debut.

Det var redan i augusti förra året som Zentropa och danska TV 2 först offentliggjorde samarbetet med Thomas Vinterberg. Nu när den danska regissören både Oscarnominerats och vunnit en brittisk Bafta för sin dramakomedi En runda till (Another Round) så har tv-projektet fått ny aktualitet och uppmärksammas nu av amerikanska branschmedier som Variety.

Familier som vores (Families Like Ours) är en familjesaga och ett tankeväckande drama i sex delar. Thomas Vinterberg kommer både att regissera samtliga avsnitt och skriva manuset. Det senare ihop med Bo Hr Hansen, med vilken han även skrev sin debutlångfilm The Biggest Heroes (1996).

I tv-serien ställer sig Thomas Vinterberg frågan: ”Om vi tvingas lämna vårt land, vad händer då?”. Handlingen utspelar sig på sommaren. Allt verkar normalt, när en naturkatastrof plötsligt inträffar. En översvämning som drar över landet tvingar fram en gradvis evakuering. Människor tvingas säga adjö till det som de älskar, till det som är bekant och till vilka de är. Familjer, vänner och förälskade par skils åt när danskarna sprids för vinden och lämnar husen, skolorna och gatorna tomma.

“Det blir en serie som utforskar de saker du inte kan kontrollera i livet och som får dig att omfamna dessa saker som en del av din personliga resa”, säger producenten Sisse Graum Jørgensen på Zentropa.

Katrine Vogelsang på TV2 fyller på: ”Thomas Vinterberg är i en klass för sig och sedan han grundade dogmafilmerna på 1990-talet med bland annat sitt stora genombrott, Festen, har han upprepade gånger visat sin talang för att berätta historier om ödet som vi aldrig glömmer. Thomas Vinterberg är helt unik och kan som få andra skapa historier som sätter sig i själen.”

Inspelningen av Familier som vores ska starta i slutet av året eller i början av nästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *