Teaser: Kate McKinnon i Joe vs Carole

Minns ni Tiger King-hysterin? Den 3 mars är det premiär för serien Joe vs Carole om rivaliteten mellan Joe Exotic och Carole Baskin.

Ungefär samtidigt som pandemin bröt ut så bröt det också ut ett närmast hysteriskt medialt intresse för Netflix dokumentärserie Tiger King.

I svallvågarna var det ett tag två tv-dramatiseringar av den fascinerande och kontroversiella historien på väg, men Amazon gav upp planerna på en serie med Nicolas Cage i rollen som Joe Exotic. Peacock har däremot fullföljt sitt Tiger King-projekt som är baserat på podcasten “Joe Exotic: Tiger King,” av Robert Moor. Trots namnet placerar serien Carole Baskin mer i centrum.

Nu har streamingtjänsten Peacock släppt en teaser med premiärdatum för Joe vs Carole. I den försöker Carole Baskin få Joe Exotics durpark stängd och Joe Exotic planerar att slå tillbaka med besked.

Kate McKinnon som Carole Baskin.

Saturday Night Live-stjärnan Kate McKinnon spelar Carole Baskin och Kyle MacLachlan (Twin Peaks) skymtar förbi i rollen som hennes make Howard. John Cameron Mitchell (Shrill) spelar hennes huvudantagonist Joe Exotic.

“Vi visste att vi behövde två extraordinära skådespelare för att porträttera de här larger-than-life-människorna som de komplexa, tredimensionalla individer de är. John Cameron Mitchell är en av de mest begåvade och omtänksamma skådespelare jag har arbetat med. Han bryr sig så mycket om sitt verk och hans prestation är enastående. Och Kate McKinnon är helt enkelt remarkabel. Hon har förmågan att få oss dubbelvikta av skratt den ena stunden och krossa våra hjärtan i nästa. Det var fantastiskt att se dessa exceptionella skådespelare gå in i de här rollerna”, säger showrunner Etan Frankel (Shameless) i ett uttalande.

Alla åtta avsnitten av Joe vs Carole landar hos den amerikanska strreamingtjänsten Peacock den 3 mars. Peacock har i nuläget inte någon svensk motsvarighet, men innehåll därifrån kommer att ingå i Skyshowtime som väntas lanseras i Sverige senare under 2022.