Trailer: Jodie Foster i nytt kapitel av True Detective

Jodie Foster och Kali Reis söker efter sanningen i ett fruset landskap i True Detective: Night Country. Den nya trailern från HBO präglas av vintermörkret i Alaska.

Den som följer antologiserien True Detective måste vara utrustad med stort tålamod. HBO har fått ihop fyra säsonger på tio år och premiären av den fjärde säsongen har dessutom puttats från 2013 till 2014. Men nu är väntan snart över. Den 15 januari inleds True Detective: Night Country på HBO Max.

Den fjärde säsongen handlar om detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) som gräver ned stridsyxan för att lösa ett fall där åtta män försvunnit spårlöst från en arktisk forskningsstation. Samtidigt som vintermörkret lägger sig över Ennis, Alaska, måste de mycket olika detektiverna konfrontera det mörker de bär inom sig när de gräver allt djupare i den sanning som begravts under evig is.

För Jodie Foster, filmaktuell i Nyad på Netflix, är rollen i True Detective den första tv-rollen framför kameran i vuxen ålder. Det är också 30 år sedan När lammen tystnar, hennes Oscarsbelönade roll som detektiv. Jodie Foster är även en av producenterna för den nya säsongen, där historien kommer från producenten Barry Jenkins och regissören Issa López.

Jodie Fosters detektivkollega i serien, Kali Reis, är inte bara skådespelerska, hon är också den första kvinna från ursprungsbefolkningen som vunnit ett världsmästerskap i boxning.

I rollistan finns även Fiona Shaw (Killing Eve), John Hawkes (Deadwood) och Christopher Eccelston (The Leftovers).