Teaser: Mahershala Ali i True Detective

HBO har gett oss det första smakprovet av den nya säsongen av True Detective. Denna gång med Oscarsvinnaren Mahershala Ali i huvudrollen.

Länge såg det ut som om det inte skulle bli något tredje kapitel av Nic Pizzolattos uppmärksammade kriminalantologi. Det har nu gått fyra och ett halvt år sedan den första hyllade säsongen med Matthew McConaughey och Woody Harrelson hade premiär. Året därpå, i juni 2015, följde en andra säsong som sågades jäms med fotknölarna. Därefter blev det tyst fram till förra sommaren då HBO meddelade att Oscarvinnaren Mahershala Ali (Moonlight) fått huvudrollen i säsong tre av True Detective.

Nu har alltså den första teasern för säsong tre landat. Historien spänner över flera decennier. Mahershala Ali spelar detektiven Wayne Hays som vi möter vid tre olika tidpunkter i hans liv, varje gång plågad och förföljd av samma makabra och mystiska kriminalfall. Mamie Gummer (The Good Wife), Stephen Dorff (Star), Scoot McNairy (Halt and Catch Fire), och Carmen Ejogo (The Girlfriend Experience) är fyra andra skådespelare som medverkar i den nya säsongen.

Säsong tre av True Detective har premiär på HBO Nordic i januari. Exakt datum har ännu inte offentliggjorts av HBO.