Malin Åkerman mystisk societetskvinna i ny serie

Efter ett gästspel i Sverige återvänder Malin Åkerman till USA. Hon ska leda en serie baserad på May Cobbs roman The Hunting Wives om besatthet, förförelse och mord.

Malin Åkerman (Billions) har haft större delen av sin karriär i Hollywood, men var i julas aktuell med den svenska streetracing-komedin Ett sista race. Nu styr hon åter till USA för att leda en serie hos kanalen Starz som bygger på May Cobbs roman The Hunting Wives från 2021.

Malin Åkerman ska spela den mystiska societetskvinnan Margo Banks som är del av en elitklick som i hemlighet går under namnet The Hunting Wives.

Enligt seriens synopsis så flyttar Sophie O’Neil och hennes familj från östkusten till djupaste Texas, där hon blir introducerad för societetskvinnan Margo Banks. Sophie faller för Margos oemotståndliga charm och finner snart sitt liv övertaget av besatthet, förförelse och mord.

Vem som ska spela Sophie är i nuläget inte klart.

Produktionen drar igång i vår i Charlotte, North Carolina med Rebecca Cutter som manusförfattare och showrunner. Cutter låg senast bakom en annan Starz-serie, Hightown som i dagarna inleder sin finalsäsong.

Amerikanska Starz streamingtjänst Starzplay finns även i Sverige.