Mindy Kaling och Kate Hudson har en basketkomedi ihop

Kate Hudson är stjärnan i nästa tv-komedi från Mindy Kaling. Hudson ska spela en kvinna som oväntat utses till boss för familjeföretaget; basketlaget Los Angeles Waves.

Mindy Kaling är en erfaren tv-skapare vid det här laget. Nästa projekt är precis som Never Have I Ever en Netflixserie. Den här gången har hon slagit sig ihop med skådespelerskan Kate Hudson, känd från många romantiska komedier. Den enda större tv-rollen var dock i dramaserien Truth Be Told.

Kate Hudson ska spela huvudkaraktären Isla Gordon, som oväntat utses till vd för familjeföretaget – som råkar vara landets mest kända professionella basketlag. Hudson är även producent för den ännu titellösa komediserien som Mindy Kaling skapat ihop med Ike Barinholtz och David Stassen, den sistnämnda tar även showrunner-rollen.

Så här beskrivs handlingen i korthet: Isla är den enda dottern i en familj med flera bröder. Hon är ambitiös men ofta förbisedd. Men när hennes bror tvingas avgå från sin position som president för Los Angeles Waves efter en skandal utses hon i hans ställe. Nu när hon tar steget in i familjeföretaget kommer hon att behöva bevisa för sina skeptiska bröder, styrelsen och den större idrottsvärlden att hon var rätt val för jobbet – särskilt i den oförutsägbara, mansdominerade sportvärlden.

Los Angeles Lakers delägare, Jeanie Buss, och samma lags chef för specialprojekt, Linda Rambis, bidrar med basketexpertis och information inifrån basketimperiets kontor. Båda är anlitade som exekutiva producenter.