Amalia Holms häxserie förnyad

Motherland: Fort Salem har svensk-norska Amalia Holm i en av de ledande rollerna. Häxserien har precis förnyats – men bara för en sista säsong.

Motherland: Fort Salem är en dramaserie med övernaturliga inslag som utspelar sig i en alternativ kvinnodominerad värld där häxornas magiska krafter blivit en viktig tillgång för militären.

Amalia Holm spelar häxan Scylla Ramshorn, som trots sin hemmahörighet i terroristorganisationen Spree blivit en fanfavorit, mycket tack vare kärlek-mot-alla-odds-relationen med en annan av huvudkaraktärerna, Raelle Collar (Taylor Hickson).

Lagom till veckans säsongsfinal meddelar Disneyägda Freeform att serien förnyats – men bara för en tredje och sista säsongen. Fansen har redan inlett en rädda Motherland-kampanj. Här är den korta videon om förnyelsen med ”the unit“, det vill säga Raelle, Tally och Abigail, i aktion:

“Vi planerar att höja de vansinniga insatserna i finalen med en episk, skrämmande, tillfredsställamde resa, samtidigt som vi går in djupare i häxorna ursprung. Vi är så tacksamma för att Freeform ger oss den möjligheten och för våra fans – er kärlek är påtaglig”, säger seriens skapare Eliot Laurence i ett uttalande.

I Sverige kan Motherland: Fort Salem följas på Disney+