Amalia Holms häxserie tillbaka i juni

Motherland: Fort Salem har svensk-norska Amalia Holm i en av de ledande rollerna. Den 21 juni startar den tredje och sista säsongen.

Amalia Holms karriär har tagit fart internationellt med rollen som Scylla Ramshorn i Motherland: Fort Salem. Serien förnyades i augusti förra året för en tredje och sista säsong. Den är nu färdiginspelad i Vancouver och på väg ut till tittarna.

Den 21 juni är det premiär på Disneyägda kanalen Freeform i USA. I Sverige hör häxserien hemma hos Disney+ som ännu inte bekräftat något premiärdatum för säsong tre.

Motherland: Fort Salem är en dramaserie med övernaturliga inslag skapad av Eliot Laurence. Handlingen utspelar sig i en alternativ kvinnodominerad värld där häxornas magiska krafter blivit en viktig tillgång för militären.

Amalia Holms spelar nekrohäxan Scylla Ramshorn, som trots sin koppling till terroristorganisationen Spree blivit en fanfavorit. Mycket tack vare kärlek-mot-alla-odds-relationen med en annan häxa, Raelle Collar (Taylor Hickson). I finalen på säsong två återförenades de två och är nu tillsammans med Raelles vänner på flykt från militären efter att ha blivit oskyldigt anklagade för mord.

I den nya säsongens synopsis beskrivs läget för huvudkaraktärerna enligt följande: “Nu, utan militären och utan hem, söker de skydd tillsammans med Dodgersamhället i Cession. Men att ligga lågt och undvika trubbel har aldrig varit deras styrka. Med häxjägare som arbetar inifrån Vita huset måste våra hjältar ta hjälp av gamla krafter i det slutgiltiga slaget för deras rätt att existera.”