Jessica Jones åter på kvinnodagen 2018

Säsong 2 av Jessica Jones har fått ett premiärdatum. Och det är inget slumpmässigt utvalt datum. Krysten Ritter återvänder som den motvilliga superhjälten på internationella kvinnodagen.

Här är teasertrailern som både annonserar premiärdatumet den 8 mars och retas lite med Peter Parker, aka Spiderman:

https://www.youtube.com/watch?v=6WEv3eWzJCQ

Jessica Jones-fansen har fått ha ordentligt med tålamod. Den första säsongen hade premiär i november 2015 och var mer en psykologisk thriller än en klassisk superhjältehistoria. Vi gav Marvel-serien fyra stjärnor (läs recensionen här) och betyget står sig bra.

Krysten Ritters karaktär har sedan dess kunnat ses i The Defenders där Netflix fyra superhjältar Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage och Iron Fist slåss tillsammans mot en gemensam fiende. Den serien var på många sätt en besvikelse, men med Jessica Jones som en av ljuspunkterna.

I säsong 2 försöker privatdetektiven Jessica Jones få ordning på sitt liv efter att ha dödat sin plågoande Kilgrave. Hon är nu känd som en person med superkrafter och när ett nytt fall dyker upp måste hon gräva djupare i sitt förflutna för att ta reda på varför hon blivit den hon är.

Rachael Taylor (som Trish Walker), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth) och Eka Darville (Malcolm Ducasse) återvänder tillsammans med Krysten Ritter i säsong 2. Även David Tennant (Kilgrave) finns med i någon kapacitet. Bland de nya skådespelarna för säsongen märks Janet McTeer (från The White Queen) och JR Ramirez (Power).

Även säsong 2 av Jessica Jones består av 13 avsnitt. Melissa Rosenberg är kvar som showrunner och samtliga avsnitt är regisserade av kvinnor. Det är därför ingen slump att denna Netflix-serie inte landar på en fredag, utan på internationella kvinnodagen, den 8 mars, som nästa år infaller på en torsdag.