Stjärnduo gör serie av bästsäljare

Reese Witherspoon har hittat en ny bok att göra tv-serie av. Den här gången ihop med Kerry Washington. Rosemarie DeWitt kompletterar i en av de ledande rollerna.

Reese Witherspoon driver ett framgångsrikt produktionsbolag vars specialitet är att ta kvinnodrivna romaner till bio- och tv-dukarna. Hello Sunshine ligger bland annat bakom filmerna Gone Girl och Wild samt HBO-serien Big Little Lies som har premiär för säsong två i juni. Bolaget har ett gäng nya tv-projekt på gång, varav ett ihop med Kerry Washingtons produktionsbolag Simpson Street.

Tillsammans ska de två skådespelarna och producenterna omvandla Celeste Ng’s färska bästsäljare Little Fires Everywhere (Små eldar överallt) till en miniserie i åtta avsnitt. Bästsäljaren gavs ut i USA 2017 och släpptes översatt till svenska av Albert Bonniers förlag så sent som i mars i år. Den amerikanska streamingtjänsten Hulu vann budgivningen om tv-versionen.

Little Fires Everywhere handlar om den till perfekta familjen Richardson, vars idylliska fasad rämnar när en vårdnadstvist vänder upp och ned på Ohio-förorten. Romanen beskrivs som en historia om hemligheter och lögner, om identitet, starka blodsband och intensiv moderskärlek.

Reese Witherspoon ska spela familjens överhuvud Elena Richardson. Kerry Washington gör rollen som den mystiska Mia Warren som flyttar till förorten med sin tonårsdotter. Linda McCullough, Elenas bästa vän, ska spelas av Rosemarie DeWitt (Black Mirror). Linda tar hand om ett övergivet spädbarn som hon älskar som sitt eget men blir paranoid när barnets biologiska mor dyker upp igen.

Liz Tigelaar (Casual, Life Unexpected) kommer att fungera som Hulu-seriens showrunner.

Little Fires Everywhere är ett av totalt sju aktuella tv-projekt som Reese Witherspoon är inblandad i. Bland annat är hon involverad i två av Apples kommande tv-satsningar. Dels en ännu inte namngiven serie med Witherspoon och Jennifer Aniston i huvudrollerna som utspelar sig bakom kulisserna på en morgonshow, dels Are You Sleeping med Octavia Spencer i huvudrollen.

Kerry Washington, mest känd som Olivia Pope i Scandal, ligger via sitt Simpson Street även bakom en komedipilot, Man of the House med Alyson Hannigan, och Facebook Watch-serien Five Points.