Åldrad Joel Kinnaman i ny säsong av For All Mankind

For All Mankind stiger i säsong fyra in i ett nytt decennium. När Joel Kinnaman i november återvänder i rollen som austronauten Ed Baldwin är det som en gråhårig, äldre man.

Ronald D Moores alternativa rymdhistoria, som gillas av många kritiker men fört en tämligen anonym tillvaro bland den breda publiken, är tillbaka på Apple TV+ den 20 november.

Den första säsongen av For All Mankind utspelar sig på 1970-talet då Nasa och rymdprogram fortfarande är högt prioriterade. I den andra säsongen hoppar handlingen fram till 1980-talet med det kalla kriget och militariseringen av Nasa. I den tredje säsongen är året 1995 och fokus ligger på kapplöpningen till Mars, inte bara mellan USA och Sovjetunionen utan också ytterligare en oväntad deltagare.

I säsong fyra kliver berättelsen in i 2000-talet. Det har gått åtta år sedan säsong tre och Happy Valley har snabbt expanderat sina fotspår på Mars genom att förvandla tidigare fiender till partners. Det är 2003 och rymdprogrammets fokus har vänts mot att fånga och hantera extremt värdefulla, mineralrika asteroider som kan förändra framtiden både för jorden och Mars. Men växande spänningar mellan invånarna på den växande basen hotar att förstöra allt som de arbetar mot.

Joel Kinnaman återvänder som Apollo-astronauten Ed Baldwin, men har transformerats utseendemässigt i den första teasern som är utformad som rekryteringsvideo.

Återvänder gör även Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Edi Gathegi, Cynthy Wu och Coral Peña. Däremot inte Shantel VanSanten och Sonya Walger som spektakulärt skrevs ur serien i slutet av säsong tre. Dessutom medverkar Jodi Balfour, som spelar Ellen Waverly, NASA-astronauten som blev president, endast i begränsad kapacitet för att avsluta sin karaktärs ark.

Nya för säsongen är Toby Kebbell, Tyner Rushing, Daniel Stern och Svetlana Efremova.