Trailer: Brie Larson i Lessons in Chemistry

Hösten tillhör Brie Larson. I november går The Marvels upp på biodukarna. Men dessförinnan gör Oscarsvinnaren tv-comeback. Apple TV+ har nu släppt trailern för Lessons in Chemistry.

Brie Larson har sedan United States of Tara (2009-2011) ägnat sig nästan uteslutande åt film. Hon vann en Oscar för sin insats i Room och är aktuell igen som superhjälten Carol Danvers/Captain Marvel i storfilmen The Marvels som har premiär den 8 november.

Men först sker tv-comebacken. Den 13 oktober startar miniserien Lessons in Chemistry, som är baserad på en färsk roman av författardebutanten och vetenskapsredaktören Bonnie Garmus. Brie Larson är både producent och spelar huvudrollen.

Serien utspelar sig under tidigt 1950-tal. Enligt den officiella Apple TV-beskrivningen ”följer berättelsen Elizabeth Zott, vars dröm om att bli forskare hindras av ett samhälle som placerar kvinnor i hemmet och inte i den professionella sfären. När Elizabeth finner sig själv gravid, ensam och utsparkad från sitt lab, accepterar hon ett jobb som tv-värd för ett matprogram och sätter sig för att lära en nation av förbisedda hemmafruar – och män som plötsligt lyssnar – mycket mer än recept. Samtidigt som hon längtar tillbaka till sin sanna kärlek: vetenskapen.” 

I trailern gör Brie Larson en vetenskaplig lektion av bakning till tonerna av Harry Styles Sign of the Times.

I rollistan finns även Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman, Patrick Walker och Thomas Mann.

Lee Eisenberg (WeCrashed) är seriens showrunner. Susannah Grant (Unbelievable), Jason Bateman (Ozark) och Michael Costigan (The Outsider) är tre andra kreativa krafter som finns med i bakgrunden som exekutiva producenter tillsammans med Brie Larson.