Kidman och Wang gör serie ihop

DELA

Lulu Wang följer upp sin kritikerrosade film The Farewell med en tv-serie – ihop med Nicole Kidman. The Expatriates utspelar sig i Hongkong.

Filmregissören Lulu Wang finns med i Oscars-snacket med sin delvis självbiografiska film The Farewell, med bland andra Awkwafina. Härom dagen twittrade hon en bild på sig själv och Nicole Kidman med texten ”New partners in crime”. Det har nu visat sig att duon ska producera en Amazon Prime-serie ihop.

Nicole Kidman har på senare år bland annat medverkat i succéserien Big Little Lies, men för Lulu Wang är det första gången hon tar sin talang till televisionen. Wang ska bidra både till manusskrivandet och regissera flera avsnitt av The Expatriates, som bygger på Janice YK Lees roman från 2016 med samma namn. Tre närstående kvinnor, som alla känner sig vilse och desperata i ett land som inte är deras eget, finns i centrum för berättelsen som utspelar sig i Hongkong.

”När jag först läste Janice Lees diasporiska roman drogs jag genast till de rika karaktärerna och det globala men ändå intima utforskandet av livet i det moderna Hongkong. Det ska bli så roligt att arbeta med Nicole Kidman och Amazon”, säger Lulu Wang i ett uttalande.

The Expatriates är ett resultat av Nicole Kidmans första hands-deal med Amazon. Det var hon som först tog projektet till streamingjätten som redan förbundit sig till en hel säsong av dramaserien.

“Lulu är en enormt begåvad författare och regissör. Som så många andra blev jag djupt berörd av hennes arbete med the Farewell och jag är så glad att hon ska hjälpa oss att ta The Expatriates till tv-skärmarna”, säger Kidman i ett uttalande.